Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

Καρουζέλ


Το ντόμινο της βίας που ξεδιπλώνεται τις τελευταίες εβδομάδες στην Ελλάδα παίρνει πια διαστάσεις βεντέτας. Ωθεί τους πολίτες στο ένα ή στο άλλο άκρο. Να «πρέπει» οπωσδήποτε να ζυγίσουμε τον ανθρώπινο πόνο.

Ο Κορκονέας φαίνεται πως δολοφόνησε με πρόθεση τον 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Αυτό δεν το λένε μόνο οι αυτόπτες μάρτυρες ή το γεγονός ότι πάρκαρε το αυτοκίνητο, επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος και πυροβόλησε.

Το είπε αμέσως και ο ίδιος! Καθώς επιχείρησε με το απολογητικό του υπόμνημα να δικαιολογήσει την πράξη του! (Σημείο μηδέν του πολιτισμού μας...) Άρα, ακόμα κι αν η σφαίρα εξοστρακίστηκε, είχε πρόθεση να σκοτώσει!

Η κοινωνία σίγουρα δεν ανέχεται να πληρώνει τα όργανα της τάξης για να πυροβολούν μαθητές. Σ' αυτήν την πράξη δε χωράνε ούτε συμψηφισμοί, ούτε άλλοθι. Εκτιμώ δε ότι ούτε η πλειοψηφία των ίδιων των αστυνομικών θέλει να έχει τέτοιους συναδέλφους.

Ωστόσο ο προχθεσινός τραυματισμός του 20χρονου αστυνομικού Διαμαντή Μαντζούνη είναι μια εξίσου κατακριτέα πράξη, με θύμα ένα άλλο νέο παιδί.

Γιατί η βία δεν κατηγοριοποιείται ανάλογα με την ταυτότητα, το χρώμα ή το ΑΦΜ του θύτη και του θύματος. Κάθε θάνατος γεννάει ισοδύναμη θλίψη.

Άρα η βία δεν μπαίνει σε ζυγαριά. Δεν μοιάζει καν με τραμπάλα, όπου ο πιο ισχυρός σηκώνει τον άλλον στον αέρα. Η βία μοιάζει πιο πολύ με καρουζέλ!

Με ένα καρουζέλ που περιστρέφεται γύρω από τον άξονά του. Που προκαλεί τους πάντες να πάρουν θέση, ώστε να γυρίζουν γύρω-γύρω, χωρίς να πηγαίνουν πουθενά!

Η ταχύτητα στο καρουζέλ της εγχώριας βίας ανεβαίνει πια επικίνδυνα. Τόσο που αφού ανέβεις, δεν μπορείς μετά να κατέβεις εύκολα. Δεν βλέπεις καν τι είναι γύρω σου. Και ζαλισμένος κυνηγάς μάταια αυτόν που κάθεται στο μπροστινό αλογάκι...

Στο παιχνίδι της βίας δηλαδή βλέπουμε μόνο τις μαριονέτες που μαλώνουν μεταξύ τους. Δε βλέπουμε ποτέ ποιοι κινούν τα νήματα, ποιοι περιστρέφουν το καρουζέλ.

Βλέπουμε μόνο χαμηλόμισθους ανθρώπους να τσακώνονται για το ποιος είναι μονόφθαλμος. Δεν τους βλέπουμε ποτέ να ενώνονται σε κοινές επιδιώξεις.

Το ουράνιο τόξο θα βγει, μόνο όταν οι εργαζόμενοι, οι μαθητές κι οι φοιτητές σταματήσουν να περιστρέφονται γύρω από τον άξονά τους.

Όταν η κοινωνία πάψει να κάθεται απαθώς στον καναπέ, μέχρι να σκοτωθεί ένας μαθητής για να ξεσηκωθεί. Όταν η αστυνομία δε φυλάει χριστουγεννιάτικα δέντρα, μέχρι να τραυματιστεί ένας αστυνομικός για να αποκτήσει τη νομιμοποίηση να προστατέψει (και) τους πολίτες.

Όταν τελικά δούμε όλοι πως αντίπαλος δεν είναι ο φυσικός αυτουργός της βίας. Είναι οι ηθικοί αυτουργοί της βίας κι όσοι επωφελούνται από αυτήν. Εκείνοι που χθες πανηγύριζαν με τις καταστροφές και σήμερα τρίβουν τα χέρια τους με την «τύχη» της νέας αυτής δολοφονικής απόπειρας.

Αλλά ο Κώστας Βάρναλης τα είχε πει καλύτερα:

Mη χτυπάς τον αδερφό σου
τον αφέντη τον κουφό σου!
Kαι στον ίδρο το δικό
γίνε συ τ' αφεντικό.

Xάιντε θύμα, χάιντε ψώνιο,
χάιντε Σύμβολον αιώνιο!
Aν ξυπνήσεις, μονομιάς
θά ‘ρθει ανάποδα ο ντουνιάς.


Στίχοι: Κώστας Βάρναλης
Μουσική: Λουκάς Θάνου
Πρώτη εκτέλεση: Νίκος Ξυλούρης

50 σχόλια:

Δήμητρα είπε...

Πέστα....απλά και όμορφα...
Μπράβο ρε Ικόρ.Καλημέρα είπα;

Homo Sapiens είπε...

εύγε

tractatus είπε...

"Όταν η κοινωνία πάψει να κάθεται απαθώς στον καναπέ, μέχρι να σκοτωθεί ένας μαθητής για να ξεσηκωθεί. Όταν η αστυνομία δε φυλάει χριστουγεννιάτικα δέντρα, μέχρι να τραυματιστεί ένας αστυνομικός για να αποκτήσει τη νομιμοποίηση να προστατέψει (και) τους πολίτες."
Σωστά!
Ομως, για πές μου τώρα, μετά απο την άδικη πράγματι επίθεση κατά του νεαρού και όποιου άλλου αστυνομικού, εργαζόμενου, μαθητή κ.λ.π. πώς θα αντιμετωπισθεί η βία της άδικης προσαγωγής στη ΓΑΔΑ, της απαγόρευσης διέλευσης, της ανάκρισης και σύλληψης χωρίς λόγο και χωρίς ένταλμα, της γκετοποίησης μιάς ολόκληρης περιοχής, της απαγόρευσης διαδηλώσεων, της κατάργησης του ασύλου χωρίς συναίνεση του Πρυτανικού Συμβουλίου και μια σειρά άλλων μέτρων που καταστρατηγούν την ελευθερία σε καθημερινή βάση; Μήπως δλδ τώρα υπάρχουν επιπλέον αφορμές για τη καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων; Αυτά και άλλα ερωτήματα για αναπάντητες καταχρήσεις με κάνουν να ανησυχώ για τη διαχείριση και όχι πλέον για τη κρίση αυτή καθεαυτή...:(

Laplace είπε...

καλησπερα Ιkor,συμφωνω,μονο ΕΝΩΜΕΝΟΙ μπορουμε να καταφερουμε κατι..
αυτο γραφω καιρο τωρα,οι αστυνομοι πρεπει να καταλαβουν οτι ειναι ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ θυματα του σαπιου συστηματος..

Ανώνυμος είπε...

Σωστός!

VAD είπε...

Ετσι είναι, δεν κοιτάμε δίπλα μας, τι να δούμε,τούς όμοιους με μας;Ψηλά πρέπει να κοιτάμε, αυτούς που φορτώνονται στις πλάτες μας...

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Γιάννη, μπράβο. Εκφράζεις το συναίσθημα και τη λογική συγχρόνως. Εύχομαι το παληκαράκι-αστυνομικός να γίνει καλά και να είναι η ανάρρωσή του μια νέα, φωτεινή αρχή. Κάπου, όμως, "χωράνε" και οι σκέψεις του tractatus.
Δημοσθένης Μπούκης του Γιάννη.

NdN είπε...

Γεια σου φίλε ikor. Αφού δηλώσω ότι περιπλανήθηκα στις αναρτήσεις που έχασα όσο έλειπα στην Ελλάδα, ευχαριστήθηκα τις μαντινάδες σου τόσα για τα Χριστούγεννα όσο και για την Πρωτοχρονιά, συμφώνησα με κομμάτια του ποστ σου για τα ανοιχτά μαγαζιά την Κυριακή και απόλυτα με το ποστ σου για τον τζόγο, και πάνω από όλα αφού ευχηθώ στην Ιταλίδα σου όχι απλά 13 αλλά 33 χρόνια όπως δηλαδή και το όνομα της προκατόχου της, να ευχηθώ και σε σένα καλή χρονιά με υγεία και χαρά και πολλές επιτυχίες.

Οσον αφορά το σημερινό ποστ σου να σου πω ότι συμφωνώ και εγώ με την παρομοίωση του Καρουζέλ. Δυστυχώς η βία γεννά μόνο βία γιατί το θύμα θα αναζητά εκδίκηση εφ’όρου ζωής. Επομένως έχεις δίκιο να λες ότι αυτοί που έτριβαν τα χέρια τους με τις καταστροφές και τις λεηλασίες είναι οι ίδιοι που σήμρα χαίρονατι για το νέο αυτό περιστατικό βίας.

ikor είπε...

Καλησπέρα Δήμητρα! Σ' ευχαριστώ πολύ!

ikor είπε...

Να είσαι καλά HS! Απ' ό,τι είδα σχεδόν ταυτόχρονα ασχοληθήκαμε με το ίδιο θέμα!

ikor είπε...

Καλησπέρα tractatus!

Πολύ σωστά αυτά που αναφέρεις. Πιστεύω πως η επιτυχής διαχείριση της κρίσης προϋποθέτει να συμφωνήσουμε πρώτα ποια είναι η κρίση!

Αντί να βλέπουμε επιφανειακά τα φαινόμενα, νομίζω πως πρέπει να δούμε τα βαθύτερα αίτια.

Αν συμφωνήσουμε σ' αυτά, θα πιέσουμε προς τη "σωστή" κατεύθυνση.

Π.χ. αν η τρομολαγνεία μας κάνει να ενδώσουμε τόσο εύκολα σε περιστολή ελευθεριών και σε όλες αυτές τις μορφές βίας που ανέφερες δε θα φταίει κανείς άλλος. Εμείς θα φταίμε!

Το τι μπορούμε να κάνουμε είναι το επόμενο βήμα. Και χρειάζεται σύνεση, όχι "οφθαλμό αντί οφθαλμού".

ikor είπε...

Καλησπέρα laplace78!

Ναι, το βλέπω ότι κι εσύ αυτό λες. Και συμφωνώ μαζί σου.

Γι' αυτό όσο πιο ξεκάθαρα και από πιο πολλούς διαχέεται αυτό το μήνυμα, τόσο πιο πιθανό είναι να δημιουργήσει την αντίστοιχη νοοτροπία.

ikor είπε...

Καλησπέρα KαπΚουμ! Σ' ευχαριστώ πολύ!

ikor είπε...

VaD, καλησπέρα!

Αυτό πιστεύω κι εγώ: ο αντίπαλος δεν είναι απέναντί μας. Είναι από πάνω μας!

ikor είπε...

Καλησπέρα Δημοσθένη! Σ' ευχαριστώ πολύ!

Ναι, μακάρι αυτός ο κύκλος βίας να κλείσει πιο αισιόδοξα κι όχι με νέο θάνατο. Θα είναι ελπιδοφόρο.

Για να μη μείνουμε όμως με την ελπίδα, χρειάζονται σίγουρα πολλά αναχώματα σ' εκείνους που θα διαχειριστούν την κρίση κατά το δοκούν.

ikor είπε...

Καλησπέρα φίλε NdN! Σ' ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που αφιέρωσες να κάνεις το update! Καλή χρονιά να έχεις κι εσύ, με υγεία και χαρές!

Η βία στη βία γεννάει βεντέτα. Και το κακό με τη βεντέτα είναι πως παγιδεύει την ενέργεια των ανθρώπων.

Ώστε να "απαντήσουν" σ' εκείνον που έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τον θύτη (π.χ. συγγένεια, ίδιο επάγγελμα κλπ.) Και μετά, φαύλος κύκλος...

Το να ανέβουμε όλοι στο καρουζέλ, είναι ο μόνος τρόπος για να μη βλέπει κανείς ποιος το κινεί και ποιος κόβει τα εισιτήρια...

Greek Rider είπε...

@ikor η βία είναι για πολύ κόσμο (τους περισσότερους κατά τη γνώμη μου) καθημερινό φαινόμενο.

Στόχος πρέπει να είναι η καταδίκη της βίας από όλες τις πλευρές.

Σήμερα είδα την Κούνεβα που της έδωσαν να πιει βιτριόλι σε παλιά συνέντευξη-δηλώσεις στην Τιβι και ήταν όμορφη. Τώρα κινδυνεύει η ζωή της, τυφλή από το ένα μάτι και το πρόσωπό της καμένο από βιτριόλι όπως και τα σπλάχνα της. Φαντάσου τι κάνουν στους υπόλοιπους υπαλλήλους τους.

Η βία εναντίον αστυνομικών είναι απειλή απέναντι στη δημοκρατία για την Κούνεβα η αστυνομία ερεύνησε μια βδομάδα μετά σύμφωνα με καταγγελίες της ν.2 του σωματείου τους στο σκάι....

Η βία δεν είναι μόνο αυτή που βλέπουμε όταν χτυπιούνται με σφαίρες και δακρυγόνα, η βία υπάρχει παντού γύρω μας στην "ειρηνική" καθημερινότητα με πολλές συγκαλυμμένες μορφές.

ikor είπε...

Καλησπέρα GR!

Πολύ σπουδαία παράμετρος αυτή που θέτεις: η βία αντιμετωπίζεται ετεροβαρώς.

(Είδα και το σχετικό σκίτσο που έβαλες στη χθεσινή ανάρτησή σου και πολύ μου άρεσε!)

Πολλές φορές μάλιστα παίζουμε με τις λέξεις.

Π.χ. για τον πρωθυπουργό της χώρας, η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ήταν "ατυχές συμβάν", ενώ ο σοβαρός τραυματισμός του Διαμαντή Μαντζούνη ήταν "δολοφονική επίθεση που στόχο είχε τη δημοκρατία".

Δεν θέλω η δημοκρατία να ταυτίζεται μόνο με τους αστυνομικούς. Θέλω να ταυτίζεται με την καθημερινότητα του κάθε πολίτη!

Η ισονομία είναι το θεμέλιο της δημοκρατίας! Όταν καταργείται, έχουμε τη χειρότερη μορφή βίας: τη βία έναντι αδυνάτων...

Ανώνυμος είπε...

Αίμα για αίμα βροντοφωνάξανε κάποιοι μετά τον χαμό του Αλέξανδρου... για κάθε 1 παιδί νεκρό 10 μπάτσοι... Να και το πρώτο αίμα αστυνομικού, πιτσιρικάς και αυτός... Πετυχημένη η παρομοίωσή σου με το καρουζέλ, φωτογραφίζει ακριβώς τη κατάσταση. Πάνω στο καρουζέλ κυνηγώντας μάταια τον μπροστινό μασ. Πότε θα διαπιστώσουμε ότι τελικά κυνηγάμε την ουρά μας, δεν ξέρω...

Τις καλημέρες μου Ικορ και χρόνια πολύχρωμα για σήμερα!

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου ikor και χρόνια πολλά... Το σχόλιο σου περί φυσικού και ηθικού αυτουργού είναι πολύ σωστό. Ίσως, τελικά, η στοχοποίηση της αστυνομίας (που δεν είναι καθόλου αγία), να μας απομακρύνει από τα πραγματικά προβλήματα και αιτήματα. Συγχαρητήρια για το πολύ ωραίο κείμενο.

VAD είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, Γιάννη και μακριά απ'τους σαρανταπέντε:))))

ikor είπε...

Καλησπέρα Anthia!

Το "οφθαλμός αντί οφθαλμού" μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη βαρβαρότητα!

Και τότε η παρομοίωση με το καρουζέλ θα μοιάζει ευχάριστη, μπροστά στην παρομοίωση με το Κολοσσαίο...

Σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου! Να είσαι πάντα καλά!

ikor είπε...

Σ' ευχαριστώ aspro provato!

Όποιος κι αν στοχοποιηθεί πάντως, η λύση νομίζω ότι πρέπει να είναι πολιτική, όχι μέσω βίας.

Τα πραγματικά προβλήματα και αιτήματα είναι δομικά, όχι επιφανειακά!

Καλή χρονιά!

ikor είπε...

Να είσαι καλά @φίλε Βασίλη! Σ' ευχαριστώ πολύ!

Υπάρχει κι ο αντίλογος βέβαια:

Σπίτι χωρίς Γιάννη,
προκοπή δεν κάνει ;-)

b|a|s|n\i/a είπε...

χρόνια σου πολλά και καλά! ό, τι επιθυμείς. πάντα με υγεία και αγάπη! να σε χαίρεσαι, να σε χαίρονται, να σε χαιρόμαστε :))

αντωνης είπε...

Πολυχρονος Ikor!
Ο,τι επιθυμεις!
:)

ikor είπε...

Σ' ευχαριστώ πολύ b|a|s|n\i/a!

Να είσαι γερός και να σας χαίρομαι κι εγώ!

ikor είπε...

Σ' ευχαριστώ πολύ Αντώνη!

Ό,τι ποθείς κι εσύ στη ζωή σου φίλε μου!

marianaonice είπε...

Πολύχρονος!!
Χρόνια Πολλά!!!
Υγεία και χαρά!!

ikor είπε...

Σ' ευχαριστώ πολύ marianaonice!

Καλώς ήρθες! Καλή χρονιά να έχεις, πάντα με υγεία και ελπίδα!

Leviathan είπε...

xronia polla kai pao mena!!oti po8eis!!!!kalo sou vradi!

tractatus είπε...

Πολλές ευχές! Υγεία και δημιουργική σκέψη...και φυσικά σύνθεση.
:)

NdN είπε...

Γιαννη χρόνια σου πολλά και ότι επιθυμείς για την γιορτή σου! Να είσαι γερός και ευτυχισμένος!

ΞΗΜΕΡΑΚΗΣ ΦΑΝΗΣ είπε...

Είν΄η ζωή μας Καρουζέλ
και μας χαρακτηρίζει
χαρές και λύπες συνεχώς
εδώ κι εκεί χαρίζει.

μα είναι και στο χέρι μας,
οι λύπες να λιγαίνουν,
αυτά που μας χαροποιούν
σίγουρα να πληθαίνουν.

αρκεί να το πιστέψουμε
και μεις να προσπαθούμε,
τον κόσμο μας καλύτερο
κάποια στιγμή να δούμε.

ikor είπε...

Leviathan, σ' ευχαριστώ πολύ! Υγεία και κάθε χαρά στη ζωή σου!

ikor είπε...

tractatus, σ' ευχαριστώ πολύ!

Υγεία, κριτική σκέψη και ανθρωπιά να έχεις πάντα!

ikor είπε...

NdN, φίλε μου, σ' ευχαριστώ πολύ!

Να έχεις πάντα υγεία και χαρές στη ζωή σου!

ikor είπε...

Μακάρ' η βία να γεννεί
ο μόνιμος εχθρός μας
αλλιώς θα τηνε βλέπουμε
παντοτινά ομπρός μας.

Καλό βράδυ Φάνη!

Δήμητρα είπε...

Χρόνια Πολλά Πολλά...Και καλά...Μόνο !

ikor είπε...

Να 'σαι καλά Δήμητρα! Να χαίρεσαι αυτούς που αγαπάς και να σε χαίρονται κι αυτοί!

Ναπoλέων είπε...

Χρόνια πολλά Γιάννη,
πάν ποθητόν κλπ.

Σέ θυμήθηκε κι ο Καραμανλής απ' ότι αντελήφθην...
Και μην μού πεις ότι μπορούσε να σού κάνει καλλίτερο δώρο από ΑΥΤΟΝ τον ανασχηματισμό!

αγάπη - αφοπλισμός - ειρήνη
Ναπολέων

tzonakos είπε...

Ωραίος ο Ξυλούρης, αθάνατος.

Ποτέ δεν μου άρεσαν τα καρουζέλ, επειδή δεν μπορούσα να σταματήσω την γύρα όποτε ήθελα ή να ανέβω σε αυτά όποτε ήθελα ενω αυτα ηταν σε κίνηση.

Το ουράνιο τόξο όμως πάντα με συγκινούσε ...

Χρόνια Πολλά για την ονομαστική σου γιορτή, χαίρομαι που διαβάζω εδω πράγματα που θα τα λεγα κι εγω, αλλιώς αλλα ο καθε Γιάννης εχει και το δικό του στυλ :)
Να σαι καλά !

ikor είπε...

Φίλε Ναπολέοντα σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου!

Όσο για το δώρο, ...άδωρο είναι! Πάντως, υπάρχει αλήθεια άνθρωπος που να πιστεύει ότι το πρόβλημα ήταν ο Αλογοσκούφης, ο Λιάπης και 5 υφυπουργοί;;

Καλή χρονιά να έχουμε!

ikor είπε...

tzonako, χρόνια μας πολλά!

Συμφωνώ απόλυτα και για το καρουζέλ και για το ουράνιο τόξο!

Σ' ευχαριστώ για τις ευχές σου και για τα καλά σου λόγια.

Αυτή πάντως είναι μια από τις γοητείες της blogόσφαιρας: ο καθένας έχει το δικό του στυλ, αλλά αν διαβάσεις πολλά κείμενα για το ίδιο θέμα αποκτάς σφαιρική εικόνα!

Και του χρόνου με υγεία φίλε μου!

Unknown είπε...

Χρόνια Πολλά ρε Γιάννη και ότι επιθυμείς έστω με κάτι ώρες καθυστέρηση!!!!!

ikor είπε...

Να είσαι καλά Στάθη! Πάντα με υγεία, να χαίρεσαι την οικογένειά σου φίλε μου!

Ανώνυμος είπε...

Στην Ελληνική γλώσσα συνηθίζουμε να λέμε ότι δυο αντιφάσεις κάνουν μια κατάφαση.Στην κοινωνία όμως δυο κακά δεν κάνουν ένα καλό.Ο τραυματισμός του νεαρού αστυνομικού δεν είναι εκδίκηση και κυρίως δε σε καμμια περίπτωση δεν είναι απονομή δικαιοσύνης για όλα τα κακά του τόπου.
Το ίδιο το σύστημα είναι σαθρό και διεφθαρμένο.Με τέτοιες όμως απαράδεκτες ενέργειες αποσαθρώνεται και επιδεινώνεται.Αν οι ίδιοι οι πολίτες που πλήττονται δεν αντιδράσουν ο κοινωνικός πάτος δεν θα έχει τέλος.
Οι πρόσφατες κινητοποιήσεις,κυρίως μικρών μαθητών και οι διαμαρυρίες τους στους δρόμους, δεν θα μας λύσουν το πρόβλημα.Η επανάσταση συνειδήσεων των ενεργών πολιτών είναι η μόνη λύση.

ikor είπε...

Καλημέρα stella!

Αν ένα μπισκότο είναι χαλασμένο, φταίει το μπισκότο ή το εργοστάσιο που το έφτιαξε;

Συμφωνώ δλδ μαζί σου, ότι ΚΑΙ ο αστυνομικός αυτός είναι ΘΥΜΑ του συστήματος.

Ενός συστήματος που φανατίζει νέα παιδιά να έχουν ορατούς "εχθρούς". Και ανακυκλώνοντας τη βία, διασώζεται!

Για να δούμε μια αστυνομία πιο δημοκρατική και πιο αποτελεσματική, νομίζω ότι πρέπει να διαχωρίσουμε τους καλούς από τους κακούς. Όχι να τους ισοπεδώσουμε όλους προς τα κάτω!

Το πρόβλημα σήμερα είναι πολιτικό, όχι συσχετισμού δυνάμεων βίας. Γι' αυτό και η λύση πρέπει να είναι πολιτική! Να προκύψει δλδ από τους πολίτες.

TeddyBoy είπε...

Εύστοχος ως συνήθως. Και η πλάκα είναι ότι οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν καν γιατί ανέβηκαν στο καρουζέλ.
Δεν είναι καν σίγουροι για τα αιτήματα τους.
Όσο για την δολοφονική επίθεση κατά του Διαμαντή, η υπόθεση αναδύει πολύ έντονη δυσοσμία..

ikor είπε...

Καλησπέρα TeddyBoy!

Η δύναμη της αδράνειας και της συνήθειας φίλε μου! Αφού μας έχουν μάθει να ζούμε με συμψηφισμούς, εύλογα ο ένας ζητάει την κεφαλή του άλλου επί πίνακι...

Ελπίζω αυτό σύντομα να σταματήσει! Τότε μόνο θα σταματήσουν όλες αυτές οι "ύποπτες" υποθέσεις και θα συζητήσουμε την ουσία!