Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008

Αύξηση συντάξεων!


Το Σχέδιο Νόμου για το Ασφαλιστικό είναι ένα χαοτικό κείμενο 154 άρθρων και 226 σελίδων. Το άρθρο 43 φανερώνει πως, αν μη τι άλλο, η κυρία Φάνη Πάλλη Πετραλιά έχει στρατηγική:

Άρθρο 43
Αύξηση παροχών

Οι καταβαλλόμενες από το Ταμείο συντάξεις και εφάπαξ βοηθήματα κατά Τομέα αυξάνονται με απόφαση του Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας μετά από γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου, εντός των ορίων της καθοριζόμενης εισοδηματικής πολιτικής, σύμφωνα με το άρθρο 66 του ν. 2084/1992.
Το ύψος των καταβαλλόμενων δώρων εορτών από το Λογαριασμό Δώρου Εορτών Εφημεριδοπωλών καθορίζεται με απόφαση του Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, μετά από γνώμη του Δ.Σ. του Ταμείου, στα πλαίσια του Κανονισμού Χορήγησης Δώρου Εορτών στους Εφημεριδοπώλες.

Η ρύθμιση αυτή δεν αφορά όλους τους εργαζόμενους. Ισχύει μόνο για το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ).

Την ώρα δηλαδή που περικόπτουν σε όλους ασφαλιστικά δικαιώματα (ειδικά στους νέους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και στις γυναίκες), την ώρα που χωρίς αναλογιστικές μελέτες και διάλογο συνενώνουν ταμεία, επιχειρούν την πιο ωμή εξαγορά συνειδήσεων των τελευταίων ετών!

Το πιο πιθανό είναι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ να δουν το τυράκι κι όχι τη φάκα. Να επιλέξουν τη σύμπλευση με την (εκάστοτε) εξουσία, αντί της συμπαράταξης με τους εργαζόμενους.

Έτσι η θέση του υπουργού απασχόλησης (πρώην «Εργασίας») θα γίνει πλέον επίζηλη. Αφού θα μπορεί με μια υπογραφή του να βοηθάει τους κριτές του! Άρα κάθε υπουργός απασχόλησης θα είναι στο εξής πολύ «δημοφιλής» στις «δημοσκοπήσεις», ειδικά Χριστούγεννα και Πάσχα.

Το νόμισμα όμως έχει και την άλλη όψη για τα ΜΜΕ: οι εξαθλιωμένοι πολίτες, θα τους γυρίζουν όλο και περισσότερο την πλάτη και θα απαξιώνουν τους δημοσιογράφους διαρκώς.

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, λέει ο λαός. Και ως εργάτη εννοεί αυτόν που δουλεύει, όχι αυτόν που τον δουλεύει!

5 σχόλια:

katerina είπε...

έρχομαι από το blog της tractatus, πολύ καλό και εισαι και συ καλεσμένος στο Κυριακάτικο τραπέζι, και έτσι θα σου απαντήσω με κάτι που μου εμεινε από εκει.
Ο Χομπς στο Λεβιάθαν εξιστορεί ότι η "υγεία" του Κράτους ειναι η ομόνοια, ασθενεια του οι εξεγέρσεις και θανατος του ο εμφύλιος πόλεμος.
Καλο μεσημέρι

ikor είπε...

Κατά τον Χομπς, το κράτος μας σίγουρα δεν έχει "υγεία". Ο καθένας κοιτάζει τον εαυτό του. Η λέξη "ομόνοια" θυμίζει μόνο την πλατεία...

Δεν είναι καν ασθενές, μάλλον. Αφού "εξέγερση" θεωρείται να γελάμε βλέποντας στην τηλεόραση βιντεάκια με τα χάλια μας.

Ελπίζουμε βέβαια να φτάσουμε, το συντομότερο δυνατόν, σε ένα από τα προηγούμενα στάδια για να μην καταντήσουμε στο τρίτο...

Καλώς ήρθες katerina!

Υ.Γ.: Με βοηθάς λίγο, τι εννοείς "Κυριακάτικο τραπέζι";

katerina είπε...

Αχ βρε ikor, εσεις οι μηχανικοί....
Καλέ μου, η taractatus παιζει .....παιχνίδια με φίλους και εισαι προσκεκλημένος ονομαστικά. Από κει και ο Χόμπς, αλλοιως ρε ikor ξερεις τι σχόλιο θα έβαζα στο post σου;;;
Δημοσιογράφοι, αλήτες, γουρούνια....
Α΄πλά η προσέγγιση της Ελένης με εξευγένισε λίγο. Αλλά λίγο ikor, λίγο......

ikor είπε...

Katerina μου, το είδα το παιχνίδι και θα απαντήσω τάχιστα!

Καλό είναι που εξευγενιζόμαστε λίγο. "Εμείς οι μηχανικοί", που λες κι εσύ, όλη μέρα κάνουμε παρέα με τα μπετά και τον ...Μαγκντί. Ας θυμόμαστε πού και πού και κανένα καλό βιβλίο.

Δεν ήξερα όμως ότι το λένε "Κυριακάτικο τραπέζι". Και ετοιμαζόμουν για βραδινή έξοδο :-)))

tractatus είπε...

ikor εχω στρώσει τραπέζι και περιμένω...:)